Yaşar Nalçacı

Sesli ve Görüntülü Cihazlarla Kolay Kanal Tedavileri

Endodontik Tedaviler Endodontik tedaviler, halk arasında ’Kanal tedavisi’, ya da ’Dişin sinirlerinin alınması’ olarak bilinen işlemdir. Dişlerimizi besleyen pulpa (dişin içerisindeki yumuşak doku alanı) travma, çürük gibi nedenlerle canlılığını yitirebilir veya iltihaplanabilir.

Endodontik Tedaviler , halk arasında 'Kanal tedavisi', ya da 'Dişin sinirlerinin alınması' olarak bilinen işlemdir. Dişlerimizi besleyen pulpa (dişin içerisindeki yumuşak doku alanı) travma, çürük gibi nedenlerle canlılığını yitirebilir veyailtihaplanabilir. Bir kez iltihaplanan, diş yumuşak dokusunda, maalesef kendi kendine iyileşme gözlemlenmez. Dişin içinde oluşan bu iltihap zamanla kök ucundan dışarıya doğru yayılma eğilimindedir. Nadir olarak uzun süre diş ölü bir halde de durabilir. Bu durmda iltihabın, dişe komşu bölgelere yayılmasını engellemek, genel sağlığa tehditini ortadan kaldımak ve dişi ağızda tutabilmek için kanal tedavisi uygulamak gerekir. Kanal tedavisinde amaçlanan; dişin içinde bulunan enfekte yumuşak ve sert doku artıklarının uzaklaştırılması, dişin içinin ve kök kanallarının dezenfekte edilmesi, en nihayetinde de bu kanalların çeşitli maddelerle sıkı bir şekilde doldurulmasıdır.  Artık gelişmiş teknolojik  sesli ve görüntülü cihazlarla çok  extrem  vakalar hariç  tek seansta oldukca başarılı yapılabilmektedir.Eksik dişler implant ,diş implantı klavuzlu kolay implantlarla tamamlanır.

Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Kısalır Mı? 
Kanal tedavisi, dişinizin enfeksiyon nedeniyle kaybedilmesini önlemek için yapılan bir müdahaledir. Burada amaçlanan dişinizi kurtarmaktır. Tedavi edilmeyen veya kendi haline bırakılan dişler birçok açıdan sakınca doğurabileceği gibi uzun müddet ağızda kalamayacaktır. Uluslararası araştırmalar doğru teknik ile genel başarının % 95 lere ulaştığını göstermektedir. Bu nedenle kaybedilmiş bir dişe göre kanal tedavisinin ömrü kesinlikle daha uzun olacaktır.

Kanal Tedavisinde Başarı Şansı Nedir?
Başarı yüzdesi, teknikten tekniğe, kişiler arasında ve dişten dişe değişmekle birlikte, prosedürlere uygun çalışma ile %95 oranında elde edilebilir. Şayet düşük bir yüzde ile başarısız olunursa, ''Retreatment'' adı verilen kanal tedavisi tekrarı veya duruma göre kök ucu rezeksiyonu gibi alternatifler mevcuttur. Detaylı bilgilendirme için hekiminizle görüşebilirsiniz.

Estetik Diş ve Diş Eti Estetiği

  • Nükhet Duru - Diş ve Diş eti Sağlığının Önemi
  • Dr Aytuğ ve Diş Hekimi Yaşar Nalçacı - Estetik Diş
  • Nükhet Duru - Estetik Diş Hekimliği
  • Dr Aytuğ ile Diş Sağlığı ve Diş Estetiği
  • Ebru Şallı - Gülüş Tasarımı
  • expo saglik - Altın Oranlara Göre Diş Estetiği
  • Estetik Gülüşlerde Altın Oran Nedir?
  • Snap On Smile - Tak Çıkart Diş
  • Nurseli İdiz - Estetik Diş Oranları
    Türkçe